Hellende daken

hellendEigenlijk zijn er maar twee soorten daken: hellende en vlakke. Bij het hellende dak is het “ouderwetse” pannendak misschien wel het meest bekend. Bijna ieder oud huis in ons land heeft een hellend dak. Dat is in ons klimaat verklaarbaar. De duurzaamheid is groot en de kans op lekken is minimaal.

Hier volgt een overzicht van de werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden op het gebied van hellende daken:

– Pannen
– Leien
– Bitumineuze shingles
– Stalen “sandwich” elementen
– Lood en zinkwerken
– Dakgoten (zink en koper)
– Golfplaten

Bij een hellend dakrenovatie wordt vaak ook de onderconstructie aangepast aan de huidige norm. Dit houd vaak in dat men er voor kiest tot het aanbrengen van dakbeschot of geïsoleerde dakelementen. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het afwerken van overstekken en dergelijke. Al deze werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd zoals dit voorbeeld waar we enkel samenwerking hebben gezocht met een asbestsaneerder en een aluminium kozijnen bedrijf. De dakkapellen zijn in het werk geplaatst.

Anno 2015 is luchtdicht bouwen met de nieuwe EPC norm (energie prestatie coëfficiënt van 0,4 voor woonfunctie) een feit, dit vraagt ook speciale verwerking (o.a. richtlijnen) en kennis van nieuwe producten die ervoor zorgen dat isoleren met een hoge waarde (6 m2K/W) ook nuttig is. Hierdoor gaat er minder warmte verloren gaat door ongewenste luchtstromen. Met name in de renovatie speelt dit aspect nog een grotere rol en vraagt dit nog meer kennis en kunde aangezien vaak de bouwkundige overblijfselen na sloop van een dak niet recht en onderbroken zijn.

Wij zijn lid van branchevereniging