Platte daken

Apax dakbedekking Op dit moment vindt een evolutie van de traditionele dakbaan plaats. Wij zijn tegenwoordig genoodzaakt om brandvrij te werken conform de nieuwe norm: nen 6050. Hierdoor word de kans op daken-branden geminimaliseerd. Vandaar dat wij steeds meer overgaan op zelfklevend/thermisch geföhnde dakbedekkingen. De gasbrander met open vlam zal dus langzaam gaan verdwijnen. Hierin vinden we bij Troelstra & de Vries kwalitatief hoogwaardige produkten onder de naam Apax. Dit is een dakbaan voorzien van 3 lagen en een alternatief voor een meerlaags dakbedekkingsysteem.

Hieronder een gootrenovatie voorzien van apax, uitgevoerd zonder vlam.

 

Bitumineuze daken  De meeste platte daken bestaan uit bitumineuze dakbedekkings systemen. Juist omdat we zoveel platte daken hebben in ons land is er ook veel kennis over dakbedekkingmaterialen. Er zijn erg veel mogelijkheden om een dak van een waterdichte afdeklaag te voorzien. Onze voorkeur gaat uit naar meerlaagse dakbedekkingsystemen uitgevoerd in gemodificeerde bitumen. Dit komt de kwaliteit en levensduur van een platdak ten goede. Door goede ervaringen hebben wij jaren geleden gekozen voor een Nederlandse fabrikant van dakrollen, nl. Troelstra & de Vries

Witte dakbedekking Doordat steeds hogere eisen worden gesteld aan gebouwen word ook de reflectie waarde van de dakbedekking steeds belangrijker. Hierdoor brengen wij deze dakbedekkingen steeds vaker aan. Wij hebben een uniek produkt in ons assortiment wat de hoogste zon reflectie waarde heeft in de markt. De dakbedekking vereist specifieke vakkennis en verwerking. Door specifieke cursussen is ons personeel hierin getraind.

Kunstof daken  Ook kunnen wij uw dak voorzien van een kunstof dakbedekking. Wij verwerken met name EPDM folie (rubber) of TPO folie (pvc folie zonder weekmaker).

Veiligheid en RI&E Indien nodig kunnen wij een risico inventarisatie en evaluatie maken van uw dak en het daarvoor adequate veiligheidsysteem realiseren, zodat u als gebouweigenaar geen risico’s (aansprakelijkheid bij ongevallen) loopt in de gebruikfase van het dak.

Latchways-logo-RGB-Jpeg                             logo_AllRisk

Bij een platdakrenovatie zijn verder nog een aantal aspecten belangrijk:
– Bestaande dakconstructie te beoordelen waarna vaak blijkt dat een aanvulling op het bestaande isolatiepakket noodzakelijk is.
– Beoordeling van voldoende afschot in dakconstructie.
– Aanpassing dakranden, opstanden en gevelaansluitingen.
– Noodoverstort(en) om constructie ten aanzien van  wateraccumulatie/sneeuwlast te verlichten. Deze worden door ons i.c.m. constructeur gedimensioneerd en waar nodig gerealiseerd. Men is vaak niet verzekerd voor instorting door geen overstort(en)/gebrekkig onderhoud!

Wij kunnen alle eventuele gebreken (aangetaste of verrotte delen) in eigen beheer repareren. Wij zullen samen met u kijken wat de beste opbouw is voor uw nieuwe dak. Standaard geven wij op de bitumineuze dakbedekking 10 jaar verzekerde materiaal garantie. Ook bestaat er een mogelijkheid om een verzekerde 10 jarige all-in dakgarantie af te sluiten.